Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Neven Jurica primio veleposlanika Republike Makedonije Mahija Nesimija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora, mr. sc. Neven Jurica primio je u radni posjet veleposlanika Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj, Mahija Nesimija. 
Makedonski veleposlanik rekao je da su u Makedoniji raspisani izvanredni predsjednički izbori zbog tragične pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, koji će biti održani 14. travnja 2004. godine. Predsjedničke kandidature još nisu istaknute, a do izbora novog predsjednika dužnost privremenog šefa države obnaša predsjednik makedonskog parlamenta, Ljubčo Jordanovski.
Mr. sc. Neven Jurica istaknuo je da je pokojni makedonski predsjednik Trajkovski uživao izniman ugled u međunarodnoj zajednici, kao i u Republici Hrvatskoj. 
U razgovorima je naglašeno da su odnosi Makedonije i Hrvatske vrlo dobri, a s ciljem uzajamne potpore procesu približavanja NATO-u, te davanja parlamentarne potpore SAD- Jadranskoj povelji, Odbor za vanjsku politiku Hrvatskog sabora uputiti će poziv srodnim parlamentarnim odborima u Makedoniji i Albaniji za susret u Zagrebu, koji bi se trebao održati u travnju ove godine.  
Također, s ciljem jačanja bilateralnih odnosa i parlamentarne suradnje, te pružanja međusobne potpore procesu pristupanja Europskoj uniji, Odbor za europske integracije Hrvatskog sabora uputiti će poziv srodnom parlamentarnom odboru u Makedoniji.  
Mr. sc. Neven Jurica i veleposlanik Nesimi suglasili su se da dvije države trebaju poticati i gospodarsku suradnju, što je od presudne važnosti za obje države.