Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Neven Jurica primio veleposlanika Republike Mađarske Laszloa Mohaia

Zagreb - U sklopu radnog posjeta Hrvatskom saboru, veleposlanik Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Laszlo Mohai razgovarao je s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora mr.sc. Nevenom Juricom. 

Tema razgovora bila je razmjena iskustava dviju susjednih država glede procesa europskih i atlantskih integracija, te aspekti bilateralne suradnje. Prvi potezi, ali i ukupna politička strategija nove hrvatske Vlade, naglasio je Mohai, uvelike doprinose stvaranju pozitivnog ozračja prema Hrvatskoj od strane Europske unije. Nema dvojbe, dodao je mađarski veleposlanik, kako će i Republika Mađarska dati punu potporu Republici Hrvatskoj u njenim naporima za ulazak u NATO i Europsku uniju. 
Konstatirajući kako je ulazak u članstvo NATO-a samo korak do ulaska u Europsku uniju, mr.sc. Neven Jurica ukazao je na iznimnu važnost što tješnje i kvalitetnije suradnje Mađarske i Hrvatske na gospodarskim i sigurnosnim pitanjima ovog dijela Europe, te pozvao Vanjskopolitički odbor mađarskog parlamenta na što skoriji posjet Hrvatskoj.