Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Neven Jurica primio veleposlanika Republike Albanije Arbena Cicija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora mr.sc. Neven Jurica primio je danas u radni posjet veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Arbena Cicija.

Tom je prilikom usuglašeno kako će se najavljeni sastanak predsjednika vanjskopolitičkih parlamentarnih odbora Albanije, Makedonije i Hrvatske održati u svibnju ove godine u Zagrebu, a što bi  nakon Skoplja prošle godine, bio drugi trilateralni sastanak te vrste..
Predsjednik Odbora mr.sc. Jurica smatra kako trilateralni sastanak na temu Jadranske povelje, uoči NATO summita u Istanbulu u lipnju ove godine, predstavlja izvrsnu prigodu da se još jednom naglasi odlučnost u naporima tih zemalja za ulazak u članstvo NATO-a, ali i EU-a.  

Složivši se s tom konstatacijom veleposlanik Cici izrazio je punu podršku hrvatskim naporima glede europskih integracija,  te istaknuo kako je uvjeren da će očekivani avis Europske komisije za Hrvatsku biti pozitivan.  

Sugovornici su bilateralne odnose Albanije i Hrvatske ocijenili odličnim, ali konstatirali su kako postoji prostor za poboljšanje suradnje, posebice u liberalizaciji viznog režima.