Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Neven Jurica primio veleposlanike Kine i Slovačke Zhi Zhaolina i Jana Petrika

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora mr.sc. Neven Jurica primio je danas u odvojene radne posjete veleposlanika Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Zhi Zhaolina i veleposlanika Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj Jana Petrika.
Kineski je veleposlanik izvijestio Nevena Juricu o razvoju situacije u odnosima Kine i Tajvana, te o ustavnim promjenama kao dijelu kineskih napora u poboljšanju zaštite i promicanja ljudskih prava. Sugovornici su se složili kako je vrlo kvalitetne bilateralne odnose Kine i Republike Hrvatske potrebno dodatno razvijati i kroz intenzivniju suradnju parlamentarnih odbora za vanjsku politiku.
O suradnji na razini parlamentarnih odbora za vanjsku politiku razgovaralo se i na sastanku Nevena Jurice sa slovačkim veleposlanikom Janom Petrikom. Povod susretu bilo je organiziranje skorog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednika Odbora za vanjsku politiku slovačkog parlamenta Jana Figela. Tom je prigodom mr.sc. Jurica istaknuo kako će, s obzirom na brzi ulazak Slovačke u Europsku uniju, iskustva Jana Figela kao glavnog slovačkog pregovarača sa EU, za Hrvatsku biti vrlo važna i dragocjena.