Predsjednik Sabora čestitao Međunarodni praznik rada

Povodom predstojećeg prvosvibanjskog praznika, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks uputio je u ime svih zastupnika Hrvatskoga sabora i svoje osobno čestitku svim građanima Republike Hrvatske, u kojoj stoji:     

"Ovogodišnji prvosvibanjski blagdan dolazi nam u razdoblju posebno značajnom za budućnost Republike Hrvatske. Pozitivno mišljenje Europske komisije potvrđuje da je prepoznata sposobnost, odlučnost i dosljednost Hrvatske na putu prema punopravnom članstvu u društvu razvijenih i ravnopravnih europskih država.    

Ovaj uspjeh hrvatske vanjske i unutarnje politike poticaj je i dokaz da istom odlučnošću i suglasjem možemo polučiti napredak i u samom središtu onoga što će naše društvo afirmirati kao gospodarski razvijeno i demokratski etablirano suvremeno društvo.    

Odgovornost za uspješan   završetak unutarnjih reformi nalazi se ponajviše u našim vlastitim rukama, a sve reformske procese koji su pokrenuti u cilju   dostizanja europskih standarda, nastavljamo intenzivno provoditi prvenstveno zbog interesa nas samih, zbog interesa svih građana Republike Hrvatske. A   temeljni je interes svakog našeg čovjeka, svih naših građana, prije svega usmjeren na poboljšanje ukupne kvalitete života, svog životnog standarda. 

Nedvojbeno je da je Hrvatskoj u razdoblju što je pred nama potreban dinamičan i objektivno ostvariv gospodarski razvitak, za što zasigurno imamo i ljudske i materijalne potencijale, uz učinkovito suprotstavljanje svim oblicima protuzakonitog postupanja.

Republika Hrvatska je svjesna svojih nedostataka, koji se znatni dijelom odnose na neučinkovitost aparata državne uprave, ali je istovremeno svjesna i obveze uz odlučnu namjeru da se ti nedostaci uklone.

Hrvatski sabor će, u sklopu svojih aktivnosti dati svoju punu potporu i bezuvjetno nastaviti aktivno pridonositi kontinuitetu pozitivnih kretanja u svim sferama društva.

U tom smislu vjerujem kako će prvosvibanjska poruka dobiti svoj puni izražaj za sve one koji svojim radom pridonose napretku naše zemlje, a posebno za sve one koji još uvijek čekaju ostvarenje svog temeljnog ljudskog prava - prava na rad.

Svim građanima Republike Hrvatske želim sretan međunarodni blagdan rada 1. svibnja!"

Autor: Ured predsjednika Sabora