Predsjednik Sabora primio predstavnike Japansko-hrvatske skupine prijateljstva

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je  Shozabura Nakamuru, zastupnika u Donjem domu japanskog parlamenta i voditelja Japansko-hrvatske skupine prijateljstva i Chieko Nohno, zastupnicu u Gornjem domu japanskog parlamenta i glavnu tajnicu skupine.

Predsjednik Šeks je izrazio zadovoljstvo daljnjim usponom dobrih političkih odnosa između Republike Hrvatske i Japana. Posebice je zahvalio na humanitarnoj pomoći koju je Japan aktivno pružao Hrvatskoj kada je to bilo najpotrebnije, tijekom Domovinskog rata. Predsjednik Šeks je naglasio kako postoje realni izgledi za produbljenje parlamentarne suradnje te je uputio poziv predsjedniku japanskog parlamenta za uzvratni posjet Republici Hrvatskoj.

Shozaburo Nakamura i Chieko Nohno izrazili su spremnost da Hrvatskoj i dalje pružaju potporu, naročito promicanjem hrvatsko-gospodarske suradnje u čije velike mogućnosti su se uvjerili tijekom ovog posjeta, te predstavljanjem Hrvatske u Japanu, prvenstveno njenih prirodnih i kulturnih bogatstava. U cilju poboljšanja turističke razmjene Nakamura će potaknuti uspostavu direktne zrakoplovne linije između Hrvatske i Japana.

Predsjednik Sabora japanskim je zastupnicima Nakamuri i Nohno zahvalio na srdačnim i iskrenim prijateljskim gestama izrazivši nadu da će se ostvariti tijesna suradnja dviju zemalja na različitim područjima koja će dovesti do daljnjeg produbljivanja ukupnih bilateralnih odnosa. 

Autor: Ured predsjednika Sabora