Predsjednik Sabora primio veleposlanika SAD-a

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Ralpha Franka.

Predsjednik Šeks izvijestio je veleposlanika Franka o rezultatima nedavnog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, koji je ocijenio vrlo uspješnim. Izrazio je zadovoljstvo što je imao prigodu susresti se s brojnim predstavnicima američkog Kongresa tijekom boravka u SAD-u, kao i s dužnosnicima američke Vlade. Kako je izvijestio, po povratku u Republiku Hrvatsku upućen je poziv predsjednicima Odbora za vanjsku politiku oba doma Kongresa da zajedno sa službenim izaslanstvom posjete Hrvatsku i Hrvatski sabor. 

Sugovornici su razgovarali i o potrebi intenziviranja odnosa Hrvatskog sabora i Kongresa SAD-a. S tim u vezi, obje su strane izrazile zadovoljstvo što će izaslanstvo Hrvatskog sabora uskoro otputovati na studijsko putovanje u SAD kako bi se upoznalo s načinom rada Kongresa. Obje strane su ocijenile da će takve razmjene, kao i predstojeći posjet američkih kongresmena Hrvatskoj biti dobra prigoda za daljnje produbljivanje hrvatsko-američkih bilateralnih odnosa i međusobne suradnje.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora