Predsjednik Sabora Reiner i ruski veleposlanik Azimov: Rusija zainteresirana za trajnu suradnju s Hrvatskom

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner i ruski veleposlanik Anvar Azimov u današnjem su razgovoru izrazili interes za daljnjom suradnjom dviju zemalja.

Veleposlanik je uvodno čestitao akademiku Reineru na izboru za predsjednika Hrvatskoga sabora te mu uručio čestitke predsjednika Gornjeg i Donjeg doma ruske Dume. Obojica su ocijenila kako je, usprkos padu intenziteta u bilateralnim političkim odnosima, trgovačka razmjena i dalje važna.

Reiner i Azimov složili su se u mišljenju da u tim odnosima iznimno bitnu ulogu igra parlamentarna diplomacija. Veleposlanik je stoga izrazio želju da se sastane i s predsjednikom vanjskopolitičkoga odbora kada bude izabran.
 
Azimov je izrazio trajan interes Rusije za suradnju s Hrvatskom koju smatra prijateljskom zemljom te izvijestio da će se u ožujku u Zagrebu održati forum ruskih poduzetnika i investitora. Podsjetio je da zbog režima sankcija EU-a i Rusije Hrvatska svake godine gubi oko 40 milijuna eura te izrazio uvjerenje da će se ova situacija uskoro prevladati.

Na kraju razgovora ruski veleposlanik još je jednom ponovio interes Rusije za jačanjem parlamentarne suradnje te pozvao predsjednika Hrvatskoga sabora u posjet Moskvi.

Autor: Ured predsjednika Sabora