Predsjednik Sabora Šeks primio u oproštajni posjet veleposlanika Grčke Vidourisa

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u oproštajni posjet veleposlanika Grčke u Republici Hrvatskoj Dimitrisa Vidourisa.

Veleposlanik Vidouris izrazio je zadovoljstvo što je hrvatski zahtjev za punopravno članstvo u Europskoj uniji zaprimljen upravo tijekom grčkog predsjedanja. Ukratko je izvijestio o rezultatima nedavno održanih parlamentarnih izbora u Grčkoj, naglasivši pritom kako promjena vlade neće značiti promjenu u politici Grčke prema hrvatskim integracijskim nastojanjima.

Grčka će i nadalje aktivno podupirati približavanje Hrvatske i ostalih zemalja regije Europskoj uniji, pri čemu je posebno istaknuo kako svaka zemlja treba biti vrednovana na temelju vlastitih postignuća i rezultata. Kako je naglasio, Hrvatska je zemlja-uzor u regiji, a njezin daljnji napredak u približavanju EU može pozitivno utjecati na stabilizaciju cjelokupne regije te biti dobar putokaz i ostalim zemljama jugoistočne Europe.

Predsjednik Sabora Šeks izrazio je zadovoljstvo što je Grčka bila među prvim zemljama koje su ratificirale hrvatski Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Zahvalio je na aktivnoj potpori Grčke približavanju Hrvatske i ostalih zemalja jugoistočne Europe europskim i euroatlantskim integracijama, što je posebno došlo do izražaja tijekom grčkog predsjedanja EU u prvoj polovici 2003. godine.

Izraženo je uvjerenje kako će i nova grčka Vlada nastaviti politiku kontinuiteta potpore Hrvatskoj i njezinoj integraciji u EU. Na kraju, predsjednik Šeks zahvalio je veleposlaniku na značajnoj ulozi i doprinosu daljnjem razvoju hrvatsko-grčkih odnosa tijekom veleposlaničkog mandata.

Autor: Ured predsjednika Sabora