Ranko Ostojić i Tomislav Čuljak primili britanskog ministra unutarnjih poslova McNultyja

Zagreb - Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić i potpredsjednik Odbora Tomislav Čuljak primili su u radni posjet ministra unutarnjih poslova Velike Britanije Tonya McNultyja.

Ranko Ostojić informirao je ministra McNultyja o radu i djelokrugu parlamentarnog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, istaknuvši pritom pitanja koja se odnose na represivni dio sustava, policiju i tajne službe. Zahvalio je Velikoj Britaniji na sveukupnoj pomoći koju je do sada pružala Republici Hrvatskoj te koju će pružati u budućnosti. 

Ministar unutarnjih poslova Velike Britanije McNulty kazao je kako su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri te da Velika Britanija podržava što skoriji ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Istaknuo je da su unutarnji poslovi i pravosuđe važna područja u pretpristupnim pregovorima s EU, te da je stoga i uloga Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora od velike važnosti.

U nastavku je bilo riječi i o suradnji Ministarstva unutarnjih poslova RH i parlamentarnog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Autor: Služba za odnose s javnošću