Slavko Linić primio u posjet potpredsjednika Skupine prijateljstva Koreja - Hrvatska u parlamentu Republike Koreje Sang-euna Parka

Zagreb - Predsjednik Hrvatsko-korejske međuparlamentarne skupine prijateljstva Slavko Linić primio je u posjet potpredsjednika Skupine prijateljstva Koreja-Hrvatska u parlamentu Republike Koreje Sang-euna Parka.

Sugovornici su uvodno konstatirali da su odnosi dviju zemalja dobri, ali i da postoji veliki prostor za unapređenje suradnje na svim poljima. Sang-eun Park izvijestio je domaćina da je ove godine formirana Korejsko-hrvatska skupina prijateljstva u korejskom parlamentu. Sugovornici su se složili da su skupine prijateljstva, ali i parlamentarna suradnja općenito, dobar temelj za uspostavljanje povoljnog okruženja za razvoj gospodarske razmjene i privlačenja investicija.

Predsjednik Hrvatsko-korejske međuparlamentarne skupine prijateljstva Slavko Linić rekao je da je Hrvatska iznimno zainteresirana za iskustva Republike Koreje u sektoru brodogradnje koja u Hrvatskoj prolazi kroz težak period restrukturiranja. Na sastanku je pokrenuta inicijativa organiziranja većeg susreta hrvatskih i korejskih poduzetnika u cilju intenziviranja gospodarske suradnje u sektoru brodogradnje te na infrastrukturnim projektima kao što je izgradnja LNG terminala. 

Autor: Služba za odnose s javnošću