Tomislav Ivić primio izaslanstvo Ministarstva za Kosovske snage sigurnosti

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Tomislav Ivić, potpredsjednica Odbora Dunja Špoljar te član Odbora Zvonko Milas održali su sastanak s izaslanstvom Ministarstva za Kosovske snage sigurnosti Republike Kosova koje boravi u službenome posjetu Hrvatskoj. Izaslanstvo predvodi ministar Haki Demolli.

Predsjednik Odbora za obranu Tomislav Ivić na početku sastanka podrobno je upoznao goste s ustrojem, ovlastima i djelokrugom rada saborskoga Odbora za obranu. Sugovornici su ustanovili brojne sličnosti Odbora za obranu Hrvatskoga sabora i Odbora za sigurnost Skupštine Republike Kosova, osim što u radu kosovskoga Odbora ne sudjeluju vanjski članovi. 

Tijekom susreta razmijenjena su mišljenja i o ostalim pitanjima iz područja obrambene politike u Hrvatskoj i Kosovu. Članove kosovskoga izaslanstva upoznalo se i s odnosom saborskoga Odbora za obranu i Ministarstva obrane RH koji je ocijenjen vrlo dobrim. – Ministarstvo obrane podnosi godišnje izvješće saborskom Odboru za obranu, a pred njim se predstavlja i Godišnji plan javne nabave Ministarstva obrane što doprinosi transparentnosti ovih aktivnosti, istaknuli su Tomislav Ivić i Dunja Špoljar.

Na kraju sastanka sugovornici su se osvrnuli i na pitanje zastupljenosti žena u oružanim snagama te općenito u političkome životu obiju država. 
 

Autor: Služba za medije