Tonino Picula održao izlaganje na zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a

Beč - Na redovitom desetom zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju koje se održalo 24. i 25. veljače sudjelovalo je i izaslanstvo Hrvatskoga sabora koje je predvodio Tonino Picula. 

Na zajedničkoj sjednici triju glavnih skupštinskih odbora Picula je u svojstvu izvjestitelja Glavnoga odbora za politička pitanja i sigurnost iznio prijedlog za godišnje izvješće toga odbora pod nazivom: "Jačanje OESS-ove djelotvornosti i efikasnosti – novi početak nakon Summita u Astani 2010.", o kojem će se raspravljati na XX. godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a u Beogradu od 6. do 10. srpnja 2011.

Na sjednici Stalnoga odbora, koji čine članovi Biroa i voditelji nacionalnih parlamentarnih izaslanstava, Picula je kao voditelj Promatračke misije OESS-a podnio izvješće o prijevremenim parlamentarnim izborima u Republici Moldaviji, koji su održani 28. studenoga 2010. 

Tijekom zimskog zasjedanja predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Petros Efthymiu imenovao je Tonina Piculu voditeljem Promatračke misije OESS-a koja će pratiti prijevremene predsjedničke izbore u Republici Kazahstan 3. travnja 2011. Ovo imenovanje potvrdio je i predsjedavajući OESS-a i litvanski ministar vanjskih poslova Audronius Azubalis.

Autor: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a