Uskršnja čestitka predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa

Zagreb - U povodu nadolazećih uskrsnih blagdana, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas čestitku građanima vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj, sljedećeg sadržaja:

„U vrijeme nadolazećih Uskrsnih blagdana iskreno se nadam i vjerujem da ćemo ovaj veliki kršćanski blagdan proslaviti u miru i veselju, u obiteljskom okružju, zajedno s  najbližima, potvrđujući im svoju prijateljsku blagonaklonost.

U duhu kršćanske tradicije blagdan Kristova uskrsnuća daje  nam snagu i  budi  vjeru u bolju i svjetliju budućnost, ohrabrujući nas optimističnim i nadasve odgovornim pristupom prema životu.

Istodobno blagdan Kristova uskrsnuća sve nas snažno upozorava i nadahnjuje na važnost življenja moralnih vrijednosti koje se ponajprije ogledaju u solidarnosti s drugima, potrebi skrbi i pažnje prema onima kojima je pomoć potrebna, u uzajamnom povjerenju i razumijevanju među ljudima, a naročito u poštivanju čovjeka, njegovog dostojanstva i njegovih prava te odgovornosti za učinjeno.

Vjerujući kako će smisao Uskrsa pronaći svoje mjesto u svim dijelovima i na svim razinama našega društva, u ime Hrvatskog sabora i svoje osobno, svim vjernicima od srca želim sretne i blagoslovljene Uskrsne blagdane.“

Predsjednik Šeks uputio je u ime Hrvatskog sabora uskršnje čestitke predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću, apostolskom nunciju Svete Stolice, Msgr.  Franciscu-Javier Lozanu i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije, gospodinu Jovanu Pavloviću.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora