Vesna Pusić i Milorad Pupovac primili zamjenika državnog tajnika za Europsku uniju Balinta Odora

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić i predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primili su zamjenika državnog tajnika za Europsku uniju Balinta Odora.

Razgovaralo se o aktualnostima u pregovaračkom procesu Republike Hrvatske s Europskom unijom. Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić istaknula je da Hrvatska vrlo aktivno radi na ispunjavanju svih mjerila za zatvaranje preostalih pregovaračkih poglavlja. Sugovornici su suglasni da je suradnja Hrvatske sa zemljom predsjedateljicom Europske unije Mađarskom odlična te da se nastavak suradnje očekuje i u budućnosti.

Vesna Pusić istaknula je da Hrvatska intenzivno surađuje i sa zemljama članicama EU kako bi ostvarila svoj ambiciozni cilj, zaključenje pregovora do kraja lipnja ove godine. Također je zahvalila Mađarskoj na svoj dosadašnjoj potpori i pomoći od otvaranja pregovora do danas.

Zamjenik državnog tajnika za Europsku uniju Balint Odor istaknuo je da u potpunosti podupire Hrvatsku i cijeni sve napore koje čini kako bi okončala pregovore do kraja lipnja.

Autor: Služba za odnose s javnošću