Vesna Pusić primila dužnosnika danskog Ministarstva vanjskih poslova Jørgensena

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je podtajnika za europska pitanja Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Danske Kima Jørgensena.

Razgovaralo se o aktivnostima provođenja reformi koje Hrvatska poduzima u pregovaračkom procesu s EU. Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić istaknula je nužnu reformu pravosudnog sustava i restrukturiranje brodogradnje. Bilo je riječi i o aktualnom graničnom pitanju sa Slovenijom. Sugovornici su suglasni kako se radi o bilateralnom pitanju koje je potrebno odvojiti od pregovaračkog procesa. 

Podtajnik Jørgensen kazao je kako Danska od samih početaka podupire RH na njezinom putu prema EU i NATO-u. Bilateralni odnosi dviju zemalja zadovoljavajući su i nema otvorenih pitanja. Kim Jørgensen istaknuo je da očekuje kako će Hrvatska premostiti trenutačne prepreke i u bliskoj budućnosti postati punopravna članica Europske unije. Obje su strane suglasne da se Republika Hrvatska treba aktivno baviti dovršenjem zadanih reformi kako bi što uspješnije dovršila pregovore s Europskom unijom.

Autor: Služba za odnose s javnošću