Vesna Pusić primila izaslanstvo Finsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva finskog parlamenta

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je izaslanstvo Finsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva finskog parlamenta.

Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić uvodno je gostima iz Finske predstavila rad i nadležnosti Odbora u pregovaračkom procesu Hrvatske s Europskom unijom. Osnovna je uloga Nacionalnog odbora parlamentarna kontrola i uvid u pregovarački proces te praćenje okvira u kojima se kreću pregovori, kazala je Pusić. Nacionalni odbor predstavlja vrlo važno parlamentarno tijelo u pregovaračkom procesu s EU, a rezultat je konsenzusa svih parlamentarnih stanaka oko ulaska Hrvatska u EU, istaknula je predsjednica Nacionalnog odbora.

Sugovornici su razgovarali o aktivnostima provođenja reformi, te njihovoj implementaciji u hrvatsko zakonodavstvo, a kao najvažnija područja reformi Pusić je izdvojila pravosuđe i poljoprivredu. Vesna Pusić je predstavila i status pojedinih pregovaračkih poglavlja te moguće rokove za zatvaranje određenih poglavlja.

U nastavku je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji između Slovenije i Hrvatske te mogućim modalitetima rješavanja graničnog pitanja između dvije zemlje.

Autor: Autor: Služba za odnose s javnošću