Vesna Pusić primila švedskog veleposlanika Vahlquista

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je u radni posjet veleposlanika Kraljevine Švedske Frederika Vahlquista.

Veleposlanik Kraljevine Švedske Frederik Vahlquist uvodno je informirao predsjednicu Nacionalnog odbora Vesnu Pusić o mogućem posjetu Odbora za europska pitanja švedskog parlamenta Hrvatskom saboru, početkom proljeća, što je Pusić podržala. 

Vesna Pusić upoznala je veleposlanika Vahlquista s ulogom Nacionalnog odbora u pregovaračkom procesu Republike Hrvatske s Europskom unijom. Posebno je istaknula osnovne nadležnosti Nacionalnog odbora kao što su parlamentarna kontrola i uvid u pregovarački proces s EU te strukturiranje i praćenje okvira u kojima se kreću pregovori. Informiravši veleposlanika o aktivnostima provođenja reformi, Vesna Pusić posebno je istaknula važnost njihove implementacije u hrvatsko zakonodavstvo.

Razgovaralo se i o aktualnoj temi graničnog pitanja između Slovenije i Hrvatske. Veleposlanik Vahlquist kazao je da Švedska prati razvoj događaja između dvije susjedne zemlje naglasivši kako je jedan od najtiražnijih švedskih dnevnih listova objavio članak o toj temi.

Autor: Služba za odnose s javnošću