Vesna Pusić primila veleposlanika Francuske Republike u RH Françoisa Saint-Paula

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Vesna Pusić primila je u oproštajni posjet veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Françoisa Saint-Paula.

Francuski veleposlanik sa zadovoljstvom se osvrnuo na mandat proveden u Hrvatskoj, ustvrdivši da su odnosi Francuske i Hrvatske odlični i intenzivni na svim poljima, s perspektivom daljnjeg povezivanja dvaju naroda.

Vesna Pusić zahvalila je francuskom veleposlaniku na odličnoj suradnji, angažmanu i trudu koji je uložio tijekom mandata u Republici Hrvatskoj, a koji je pridonio još boljim sveukupnim odnosima Hrvatske i Francuske. Obostrano je utvrđeno da su, ne samo politički odnosi između Hrvatske i Francuske, već i ekonomski, u uzlaznom trendu i zaslužuju odličnu ocjenu. Francuska je treća zemlja po investicijama u Republici Hrvatskoj, ali je i među prvim trima zemljama koje hrvatska javnost percipira najpozitivnijima, pokazuju posljednja istraživanja javnog mnijenja. Pozitivan razvoj odnosa rezultat je i francuskog predsjedanja Europskom unijom koje je u Hrvatskoj ocijenjeno najvišom ocjenom.

Razgovaralo se i o trenutačnim preprekama u pregovaračkom procesu Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji te aktivnostima koje Hrvatska poduzima kako bi ih premostila. Francuska će i dalje činiti sve da Hrvatska u što bržem vremenu zaključi pregovore i priključi se Uniji kao punopravna članica.

Autor: Služba za odnose s javnošću