Zamjenik njemačkog veleposlanika dr. Lauridisa Holschera posjetio Sabor

Zagreb - Predsjednik Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Hrvatskoga sabora mr. sc. Zvonimir Mršić primio je danas u radni posjet zamjenika veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Lauridisa Holschera. 
Zvonimir Mršić gosta je upoznao s tijekom procesa daljnje decentralizacije u Republici Hrvatskoj započete 2001. godine, te najavio skoro razmatranje novih zakona o lokalnoj samoupravi i o izboru gradonačelnika i župana, a koje je izradio Savez gradova u Republici Hrvatskoj. Pritom je naglasio kako je cilj daljnje decentralizacije, smanjivanje broja lokalnih jedinica i regionalizacija Hrvatske kao jedan od bitnijih elemenata u procesu europskih integracija.
Zamjenik veleposlanika Holscher složio se s iznesenim stavovima, te naglasio važnost uspostavljanja tješnje suradnje saveza gradova Njemačke i Hrvatske u razmjeni iskustava po pitanju decentralizacije.
U zaključku razgovora predsjednik Odbora za lokalnu samoupravu Hrvatskog  sabora zamolio je za razumijevanje i potporu hrvatskim naporima u procesu priključenja Republike Hrvatske Europskoj uniji.
Njemačkog diplomata primio je i prof. dr. Milorad Pupovac, predsjednik saborskog Odbora za međuparlamentarnu suradnju.
Tijekom razgovora prof. Pupovac gosta je upoznao s djelovanjem Odbora, istaknuo suradnju s Odborom za vanjsku politiku i formiranje skupine prijateljstva, uz ostale, i s Njemačkom. U okviru posjeta nizu parlamenata, Odbor za međuparlamentarnu suradnju  uskoro će posjetiti i Bundestag.
Što se tiče srpske zajednice u Hrvatskoj, Pupovac je iznio da je u njenom interesu stabilnost Vlade Republike Hrvatske, ostvarenje i ubrzanje reformi, kao i procesa povratka izbjeglica. Istaknuo je da daje i potporu Vladi u odnosima s haaškim sudom.