Željka Antunović sastala se s iranskim veleposlanikom Fadaifardom

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović primila je u radni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran Mohammada H. Fadaifarda. 

Veleposlanik Fadaifard informirao je potpredsjednicu Antunović o stanju na Bliskom istoku te o unutrašnjim prilikama u zemlji, s osvrtom na gospodarsku situaciju. Bilo je riječi i o jačanju gospodarske suradnje Hrvatske i Irana. 

Željka Antunović istaknula je da je Iran velika zemlja bogate povijesne i kulturne tradicije te da na bilateralnoj razini između dvije zemlje ne postoje neka posebna otvorena pitanja. 

Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za nuklearni program Irana, pri čemu je Željka Antunović istaknula kako Hrvatska u tom kontekstu uvažava stavove UN-a i EU, a također želi preuzeti veću odgovornost u radu Međunarodne agencije za atomsku energiju kako bi dala svoj doprinos rješenju sadašnjih problema. Podsjetila je još jednom da se Hrvatska zalaže za uporabu atomske energije isključivo u civilne svrhe. Obostrano je zaključeno kako programi razvoja i korištenja atomske energije trebaju biti transparentni i u okviru međunarodno dogovorenih standarda. 

U nastavku se potpredsjednica Antunović osvrnula na skori ulazak Hrvatske u NATO, istaknuvši pritom vrlo važan politički konsenzus svih stranaka te i izvjesnu većinsku podršku građana.

Autor: Služba za odnose s javnošću