Međuparlamentarna konferencija „Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede”, Hrvatski sabor, Zagreb, 22. - 23. studenoga 2018.

konferencija logo

Međuparlamentarna konferencija „Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede”, uz predstavnike odbora nadležnih za poljoprivredu i ruralni razvoj nacionalnih parlamenata država članica Europske unije, okupila je i predstavnike Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta, Europske komisije, Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i značajnijih sektorskih udruženja.

Prijedlog zakonskog okvira Zajedničke poljoprivredne politike za sljedeće programsko razdoblje predstavio je povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan, a potom je uslijedila rasprava o procesu usvajanja nacionalnih strateških planova, istraživanjima u poljoprivredi, sigurnosti i kvaliteti hrane, generacijskoj obnovi ruralnih područja i lokalnoj zajednici i ruralnom razvoju.

Drugog dana Konferencije predstavljen je presjek održanih rasprava i razmjena mišljenja i gledišta između zastupnika i predstavnika sektorskih udruženja kao i predložene teme za daljnje rasprave između nacionalnih parlamenata o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike nakon 2020.

Organizatori konferencije su: Hrvatski sabor i Ministarstvo poljoprivrede uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske poljoprivredne komore.

Program i sudionici