Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora u nedjelju, 29. svibnja 2016.

Hrvatski sabor

U povodu obilježavanja 30. svibnja - Dana Hrvatskoga sabora, kojim se prisjećamo konstituiranja prvoga višestranačkog Sabora 1990. godine, Hrvatski sabor četvrti put otvara svoja vrata građanima i svim zainteresiranim posjetiteljima Zagreba. Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora održat će se u nedjelju, 29. svibnja 2016. od 10 do 17 sati. 

Saborska Služba za građane za posjetitelje je priredila poseban program obilaska zgrade Sabora. Obilasci, uz stručno vodstvo u trajanju od približno 25 minuta, bit će svakih 30 minuta u skupinama do najviše 50 posjetitelja. Stručno vodstvo na engleskom jeziku održat će se s početkom u 12 i u 15 sati. Svi zainteresirani posjetitelji mogu ulaziti u zgradu Sabora na Trgu sv. Marka na ulazu broj 6 bez prethodne najave, uz uobičajeni sigurnosni pregled. Osobama koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je ulaz bez čekanja. 

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora, osim obilaska zgrade Sabora uz upoznavanje s poviješću i radom Sabora te umjetničkim sadržajima u njegovu prostoru, građanima daje priliku i za susret sa saborskim zastupnicima. U skladu s praksom dosadašnjih dana otvorenih vrata, predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner susrest će se s građanima u Sabornici u 11 sati.