Hrvatsko-kineski poslovni forum u Saboru

dvorana Ivana Mažuranića

U Hrvatskome saboru održat će se poslovni forum o temi „Hrvatska - Yangzhou“. Poslovni forum, na kojem će se predstaviti kineske i hrvatske tvrtke, održat će se u ponedjeljak, 13. listopada u dvorani Ivana Mažuranića od 10.45 do 12.00 sati. Uvodna obraćanja na forumu održat će predsjednik Sabora Josip Leko i prvi zamjenik gradonačelnika kineskog grada Yangzhoua Ding Chun. 

Prije početka foruma predsjednik Sabora s kineskim će izaslanstvom održati sastanak. Na susretima s kineskim izaslanstvom, uz predsjednika Sabora, sudjeluju i: potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec, predsjednik Odbora za turizam Goran Beus Richemberg, predsjednik Odbora za gospodarstvo Ivo Jelušić i predsjednik Odbora za poljoprivredu Franjo Lucić. 

Kinesko izaslanstvo čine predstavnici uprave grada Yangzhoua s područja financija, gospodarstva, međunarodnih poslova i turizma te gospodarstvenici. Kinesko poslovno izaslanstvo u Hrvatsku dolazi na poziv predsjednika Sabora u kontekstu njegova uspješnog posjeta Kini krajem kolovoza ove godine. Organizator poslovnog foruma je Hrvatska gospodarska komora.