Ispravak informacija objavljenih u tiskanom i internetskom izdanju ”Večernjeg lista” od 8. travnja 2019. vezanih uz najam i nabavu vozila za službene potrebe

Večernji list 
n.r. Dražen Klarić, glavni urednik
gl.urednik@vecernji.net; drazen.klaric@vecernji.net

Predmet: Zahtjev za ispravkom objavljenih informacija

Zagreb, 8.4. 2019. 

Poštovani g. Klariću,

u skladu sa čl. 40.- 46. Zakona o medijima ovime službeno, a radi istinitog i cjelovitog informiranja javnosti, podnosimo zahtjev za objavom ispravka netočnih informacija u tiskanom izdanju ”Večernjeg lista” od 8. travnja 2019, kao i internetskom izdanju ”Večernjeg lista”. 

Početak ispravka
Večernji list je 8. travnja 2019., na str. 2, u tiskanom izdanju, te u internetskom izdanju na poveznici-  https://www.vecernji.hr/vijesti/u-saboru-zaboravili-da-je-istekao-leasi…, objavio članak novinarke Ive Boban Valečić, koja u samome naslovu članka, kao i u pojedinim navodima iznosi neistinite tvrdnje kojima pokušava potkrijepiti tezu o propustu Hrvatskoga sabora vezanu uz nabavku i unajmljivanje vozila za službene potrebe. 

Među ostalim, u sljedećim navodima novinarke Boban Valečić stoji:  ....„Kako pritom nije objavljen natječaj za nabavu novih vozila, saborske službe pitali smo o čemu se radi, a odgovoreno nam je da natječaj i nije bio potreban jer su vozila na kratki rok unajmljena od rent-a car tvrtki“  te „Nije postojala potreba  za provođenje postupka javne nabave- pojašnjavaju iz Sabora“, čime se insinuira da su podaci koje je iznijela dobiveni izravno od saborskih službi, što je potpuno neistinito s obzirom da Hrvatski sabor, kao niti jedna saborska služba nisu nadležni za nabavku i održavanje službenih vozila, već je isto u nadležnosti Ureda za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske  i to  temeljem članka 21. Uredbe o Uredu za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske NN 43/2012.   
Kraj ispravka

Molimo da se ispravak objavite u što  kraćem roku i u cijelosti, na istome mjestu u tiskanom izdanju, te  poveznicom (linkom) na postojeću objavu na koju se ispravak odnosi.

Tajnik Hrvatskoga sabora
Davor Orlović