Konferencija o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP)

dvorana Ivana Mažuranića

Odbor za europske poslove organizira konferenciju o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP). Konferencija će se održati u petak, 24. travnja 2015. u dvorani Ivana Mažuranića s početkom u 9.00 sati. 

Riječ je o sporazumu o slobodnoj trgovini između Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država o čijem sadržaju pregovaraju Europska komisija i Vlada SAD-a. Pregovori o TTIP-u započeli su u srpnju 2013., a do sada je održano osam krugova pregovora, dok se deveti krug upravo održava u Washingtonu, od 20. do 24. travnja 2015. 

Cilj je konferencije odgovoriti na rastuće zanimanje javnosti za TTIP te osnažiti povjerenje hrvatskih građana u trgovinsku politiku Europske unije. Uz saborske zastupnike na konferenciji će prema programu sudjelovati predstavnik Opće uprave za trgovinu Europske komisije, članovi Europskoga parlamenta izabrani u RH, članovi Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora, predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, sindikata, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca. 

Predstavnici zainteresirane javnosti mogu se prijaviti za sudjelovanje na konferenciji najkasnije do četvrtka, 23. travnja 2015. u 12.00 sati na adresu elektroničke pošte europski.poslovi@sabor.hr.