Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održava sjednicu o utjecaju manjka liječnika na hrvatski zdravstveni sustav

dvorana Ivana Mažuranića

U Hrvatskome saboru će se u srijedu, 29. ožujka 2017. s početkom u 13.30 sati u dvorani Ivana Mažuranića održati sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku s temom: "Utjecaj manjka liječnika na perspektivu funkcionalne održivosti hrvatskoga zdravstvenog sustava". 

Prema podacima Hrvatske liječničke komore od stupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju u posljednje tri i pol godine čak 525 liječnika napustilo je hrvatski zdravstveni sustav i otišlo raditi u inozemstvo. Gotovo polovina liječnika koji su otišli u inozemstvo u dobi je između 25 i 35 godina što ovu statistiku čini još više poražavajućom i alarmantnijom. U raspravi na tematskoj sjednici očekuje se sudjelovanje predstavnika Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva financija, dekana medicinskih fakulteta i ravnatelja kliničkih bolničkih centara. 

Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja-Linić i predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža dat će izjavu za medije u 16.00 sati ispred Bašćanske ploče.