Ana-Marija Petin primila u posjet nizozemsku veleposlanicu Ellen Berends

Zagreb - Voditeljica saborske Hrvatsko-nizozemske skupine prijateljstva Ana-Marija Petin primila je u posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske Ellen Berends.

Tom je prigodom Ana-Marija Petin veleposlanici predstavila Hrvatsko-nizozemsku međuparlamentarnu skupinu prijateljstva u Hrvatskom saboru te prioritete u njenim budućim aktivnostima. S obzirom na to da je Nizozemska predsjedala Europskom unijom u prvoj polovici 2016., Petin je iskazala zanimanje za razmjenu iskustava i dobre prakse, a koja bi Hrvatskoj mogla biti od pomoći za pripremu preuzimanja predsjedanja Europskom unijom u prvoj polovici 2020.  Veleposlanica Berends je s tim u vezi ponudila podršku u uspostavljanju kontakata s nizozemskim parlamentom nakon konstituiranja novog saziva.

Uz razgovor o poljoprivredi kao strateški važnom prioritetu za razvoj i potencijalnoj suradnji na tom području, voditeljica Hrvatsko-nizozemske skupine prijateljstva Petin i veleposlanica Berends osvrnule su se i na upravo provedene parlamentarne izbore u Nizozemskoj. Berends je izrazila zadovoljstvo izbornim ishodom čime se potvrdila predanost Nizozemske zajedničkim prioritetima Europske unije.

Autor: Hrvatsko-nizozemska međuparlamentarna skupina prijateljstva