Andrej Plenković primio veleposlanika SR Njemačke Hansa Petera Annena

Zagreb – Predsjednik Zajedničkog parlamentarnog odbora Hrvatska-EU Andrej Plenković susreo se danas s njemačkim veleposlanikom Hansom Peterom Annenom.

Veleposlanik Annen je čestitao zastupniku Plenkoviću na izboru za člana Europskog parlamenta te najavio skori završetak procesa ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u njemačkom parlamentu. Sugovornici su ocijenili da su odnosi Hrvatske i Njemačke na uobičajeno visokoj razini te je iskazana želja za daljnjim jačanjem gospodarskih odnosa i povećanjem trgovinske razmjene u novim okolnostima europskog partnerstva.

Istaknuvši da se Hrvatska nalazi u posljednjoj fazi priprema za ulazak u Europsku uniju, Plenković je rekao da članstvo Hrvatske u Uniji dolazi u delikatnom financijskom i političkom kontekstu kada se vode pregovori o Višegodišnjem europskom proračunu i kada je zbog nepovoljne gospodarske situacije na nacionalnoj razini došlo i do pada povjerenja u europski projekt u pojedinim državama članicama. Sugovornici su govorili i o pozitivnim učincima hrvatskog članstva na razvoj suradnje s državama jugoistočne Europe.
 

Autor: Služba za medije/Ured za međunarodne i europske poslove