Boris Blažeković predstavio polugodišnji rad Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a i nadolazeće zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Boris Blažeković predstavio je danas na konferenciji za medije u Hrvatskome saboru rad i aktivnosti ovoga radnog tijela tijekom prve polovine ove godine. Tom je prigodom predstavnike medija informirao i o nadolazećem hrvatskom domaćinstvu 59. godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku u listopadu ove godine. 

Predstavljajući novinarima rad saborskoga Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, Blažeković je ovu praksu istaknuo kao način da se pospješi i olakša kontinuiran uvid javnosti u međunarodnu interakciju ovoga radnog tijela, druge radne procese, ali i s njima povezano trošenje proračunskih sredstava. 

Blažeković je ukratko predstavio nadolazeće hrvatsko domaćinstvo 59. godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a koje će se održati u Dubrovniku od 11. do 14. listopada ove godine. Informirao je da će zasjedanje okupiti gotovo tristo sedamdeset parlamentarnih zastupnika iz svih zemalja članica NATO-a odnosno država nečlanica Saveza koje u ovom NATO-ovu parlamentarnom forumu djeluju u ulozi pridruženih članica i promatrača. 

Blažeković je zaključio kako je ovaj događaj sjajna prilika da se snažan politički publicitet, koji već sada postoji za ovaj skup i izvan matičnih parlamentarnih okvira euroatlantskog političkog prostora, pokuša iskoristiti za daljnju afirmaciju Hrvatske u spomenutom integracijskom kontekstu.
 

Autor: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a