Boro Grubišić razgovarao o međuparlamentarnoj suradnji s brazilskim veleposlanikom Athaydeom

Zagreb - Voditelj saborske Hrvatsko-brazilske međuparlamentarne skupine prijateljstva Boro Grubišić sastao se s brazilskim veleposlanikom Luizom Fernandom De Athaydeom.

Na sastanku je istaknuta važnost daljnjeg unapređenja međuparlamentarne suradnje dviju država kao važne sastavnice bilateralnih odnosa.

Izaslanstvo Brazilsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva posjetilo je svojevremeno Hrvatski sabor te je zaključeno kako bi bilo poželjno da se u dogledno vrijeme organizira uzvratni posjet saborske skupine Brazilu.

Također je dogovoreno da se brazilski veleposlanik tijekom proljeća sastane sa članovima saborske Hrvatsko-brazilske međuparlamentarne skupine prijateljstva. Brazil je važan član skupine gospodarski rastućih zemalja poznate pod nazivom BRICS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Republika Južna Afrika), s tim da će 2014. godine biti domaćinom Svjetskog nogometnog prvenstva, a 2016. godine domaćinom ljetnih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, što će ovu veliku zemlju staviti u fokus svjetske pozornosti, naglašeno je tijekom razgovora.
 

Autor: Hrvatsko-brazilska međuparlamentarna skupina prijateljstva