Branko Bačić primio veleposlanika Kanade Daniela Maksymiuka

Zagreb - Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić primio je veleposlanika Kanade Daniela Maksymiuka.

Središnja tema razgovora bila je ratifikacija sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA) između Kanade i Europske unije i njezinih država članica.

Izneseni su istovjetni stavovi da je predmetna ratifikacija izuzetno važna ne samo zato što je Kanada strateški partner Europske unije već je riječ o Sporazumu o trgovini i ulaganju koji će ojačati trgovinske i gospodarske odnose između Europske unije i njezinih država članica i Kanade. Također je izraženo obostrano zadovoljstvo što će ovaj Sporazum stvoriti nove prilike za trgovinu i ulaganja između Europske unije i Kanade zbog poboljšanog pristupa tržištu roba i usluga te unaprjeđenja pravila u trgovini za gospodarske subjekte.

Branko Bačić se složio da je predmetnu ratifikaciju u Hrvatskom saboru potrebno provesti u što skorijem roku. Veleposlanik Kanade Daniel Maksymiuk je istaknuo, između ostaloga, kako očekuje i eksponencijalni rast suradnje Kanade i Republike Hrvatske te da predmetna ratifikacija predstavlja samo početak bolje dugoročne suradnje. Podsjetio je i na dosadašnju uspješnu suradnju dviju zemalja u projektima koji uključuju energetiku na kopnu, brodogradnju i turizam.

Autor: Klub zastupnika HDZ-a