Ćelić i Babić na međunarodnoj konferenciji o ulozi parlamenata u suvremenom svijetu

Moskva - Voditelj Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Vedran Babić i član Skupine Ivan Ćelić sudjeluju na međunarodnoj konferenciji "Uloga parlamenata u suvremenom svijetu – Vijeće Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije – 25 godina na putu višesmjernog razvoja". 

Konferencija, koja se održava u Vijeću Federacije povodom obilježavanja njegove 25. obljetnice, okupila je zastupnike nacionalnih parlamenata te predstavnike međunarodnih parlamentarnih organizacija s ciljem rasprave o značaju parlamentarne diplomacije u rješavanju izazova i problema u međunarodnom okruženju, razvoju parlamentarnog dijaloga u jačanju međudržavne suradnje i zajedničkog razumijevanja između država te jačanju uloge parlamenata i međuparlamentarnih organizacija u unaprjeđivanju demokratskih institucija. 

Saborsko izaslanstvo sastalo se s predsjednikom Odbora za međunarodne poslove Konstantinom Kosačevom i voditeljem Rusko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva i članom Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu Aleksejem Kondraševom.
 

Autor: Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska – Rusija