Članovi Hrvatsko-kanadske skupine prijateljstva primili izaslanstvo kanadskog parlamenta

Zagreb - Članovi Hrvatsko-kanadske skupine prijateljstva Ivica Mišić, Milijan Brkić, Slaven Dobrović, Saša Đujić, Željko Glasnović, Sunčana Glavak, Domagoj Hajduković i Damir Mateljan primili su izaslanstvo Kanade, na čelu s predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Kanade Geoffom Reganom.

Voditelj Hrvatsko-kanadske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivica Mišić izrazio je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima među zemljama. Naglasio je kako treba poboljšati suradnju na svim razinama, posebice u gospodarstvu. – Pritom treba uzeti u obzir da su se tržišni kapitalizam i ekonomija sporije prihvaćali u Hrvatskoj, koja je dugi niz godina provela u komunizmu, ali teži kanadskom standardu, naglasio je. 

Predsjednik Zastupničkog doma Parlamenta Kanade Geoff Regan zahvalio je na interesu i brojnosti skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora. Istaknuo je kako dobrim odnosima pridonosi i gotovo 300 tisuća Hrvata koji žive u Kanadi i predstavljaju važnu poveznicu dviju zemalja. Veze između dviju zemalja očvrsnula je i suradnja u NATO savezu te Sveobuhvatnom gospodarskom i trgovinskom sporazumu između EU-a i Kanade. 

Na sastanku se razgovaralo i o sveučilišnoj suradnji, posebice na Sveučilištu Waterloo, suradnji u turizmu te daljnjoj izgradnji gospodarskih i političkih odnosa Hrvatske i Kanade.

Autor: Hrvatsko-kanadska međuparlamentarna skupina prijateljstva