Članovi Hrvatsko-kanadske skupine prijateljstva primili pomoćnicu ministra za globalna pitanja Kanade Stefanie Beck

Zagreb – Članovi Hrvatsko-kanadske skupine prijateljstva Ivica Mišić, Joško Klisović, Domagoj Hajduković i Predrag Matić primili su pomoćnicu ministra za globalna pitanja Kanade i bivšu veleposlanicu Kanade u Hrvatskoj Stefanie Beck. 

Pomoćnica ministra za globalna pitanja Stefanie Beck  istaknula je kako treba intenzivirati parlamentarnu suradnju skupina prijateljstva obaju parlamenata, posebice razmjenama na službeničkoj i studentskoj razini. Memorandum o mobilnosti mladih između Hrvatske i Kanade, omogućava hrvatskim i kanadskim državljanima stjecanje obrazovanja ili radnog iskustva u obje zemlje. – Već 300 korisnika iz Hrvatske koristi prednosti tog programa, a nadamo se da će ih biti i više u oba smjera, istaknula je Beck.

Voditelj Skupine Ivica Mišić izrazio je zadovoljstvo suradnjom Skupine prijateljstva i kanadskog veleposlanstva u Zagrebu. Istaknuo je kako su odnosi među zemljama prijateljski, čemu pridonosi i 250 tisuća Hrvata koji žive u Kanadi. Dodao je kako podržava produbljivanje dobrih odnosa na svim razinama, posebice u gospodarstvu.  

Svi su se dužnosnici složili kako Hrvatska i Kanada dijele zajedničke vrijednosti – pluralizam, toleranciju, njegovanje različitosti, promicanje rodne ravnopravnosti i prava žena u međunarodnim odnosima, promicanje ljudskih prava, te kako je uloga parlamentarca vrlo bitna u promicanju tih tema u svakodnevnom životu. 

Autor: Hrvatsko-kanadska skupina prijateljstva