Članovi Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije održali sastanak s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa

Zagreb - Članovi Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije održali su u četvrtak radni sastanak s članovima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

Središnja tema razgovora bila je provedba projekta informatizacije radnih procesa Povjerenstva kao jedne od bitnih aktivnosti Povjerenstva obuhvaćenih Akcijskim planovima uz Strategiju suzbijanja korupcije za razdoblje od 2015.-2020. godine.

Tom prigodom prezentirani su informatički alati koje je Povjerenstvo razvilo sa svrhom provođenja zadaća iz nadležnosti Povjerenstva, posebice informatički program koji će provoditi automatsku usporedbu podataka koji se prikupljaju iz baza podataka drugih državnih tijela s podacima koje su dužnosnici prikazali u podnesenim izvješćima o imovinskom stanju. Razumijevanje načina na koji se razvijeni informatički alati mogu koristiti važno je za kreiranje budućih politika i strategija u području prevencije i suzbijanja korupcije.

Autor: Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije