Članovi Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije za suzbijanje korupcije održali sastanak s predstavnicima Hrvatskog društva lobista

Zagreb – Članovi Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Hrvatskoga sabora, predsjednik Vijeća Nikola Grmoja, potpredsjednik Ivan Radić te članovi Dalija Orešković i Siniša Jenkač održali su sastanak s predstavnicima Hrvatskog društva lobista, Majom Pokrovac, Miljenkom Vitkovićem i  Natkom Vlahovićem. Središnja tema sastanka bila je reguliranje područja zagovaranja interesa tj. lobiranja.

Predstavnici Hrvatskog društva lobista upoznali su članove Nacionalnog vijeća s problematikom područja lobiranja. Istaknuli su da je lobiranje u tijelima javne vlasti općeprisutno, a budući da nije regulirano, predstavlja potencijalni koruptivni rizik.

Članovi Nacionalnog vijeća složili su se da je pitanje lobiranja nužno izvući iz „sive zone“,  otvoriti javnu raspravu o toj temi i u nju uključiti stručnjake koji bi o tome trebali iznijeti svoje prijedloge, stavove i mišljenja. Na temelju provedene široke javne rasprave trebalo bi odlučiti o modalitetima reguliranja lobiranja, zaključeno je.