Damir Felak primio čileanskoga veleposlanika Juana Luisa Nilu Valledora

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-čileanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Damir Felak primio je u radni posjet veleposlanika Čilea u Hrvatskoj Juana Luisa Nilu Valledora.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o bilateralnim odnosima Hrvatske i Čilea koje su ocijenili dobrima i prijateljskima. Istaknuli su važnu ulogu dvaju parlamenata i njihovih skupina prijateljstva u daljnjem razvoju odnosa i snaženju gospodarske, kulturne i druge suradnje te izrazili želju za intenziviranjem međuparlamentarne suradnje na svim razinama. 

Veleposlanik Nilo Valledor je posebno naglasio ogroman doprinos brojne hrvatske dijaspore u razvoju Čilea te istaknuo da je danas pola milijuna čileanskih građana hrvatskoga podrijetla. S tim je u vezi dodao kako će uskoro Baldo Prokurica, istaknuti čileanski parlamentarac hrvatskih korijena, preuzeti dužnost ministra rudarstva u Vladi Republike Čile. 

Damir Felak je istaknuo da je Hrvatsko-čileanska međuparlamentarna skupina prijateljstva prva skupina takve vrste u Hrvatskome saboru, ustanovljena 26. studenoga 1992. kao pandan Čileansko-hrvatskoj skupini prijateljstva Parlamenta Republike Čile koja je osnovana 28. studenoga 1991. na poticaj i zaslugom upravo Balda Prokurice. 

Obostrano je izražena želja da se u dogledno vrijeme realizira uzvratni posjet izaslanstva Hrvatsko-čileanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Republici Čile.

Autor: Hrvatsko-čileanska međuparlamentarna skupina prijateljstva