Daniel Mondekar primio izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske integracije Daniel Mondekar i članovi Odbora primili su izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije.

Daniel Mondekar rekao je kako se nada daljnjem jačanju parlamentarne suradnje, posebno u Europskoj uniji. Predstavivši članove Odbora, upoznao je goste s pripremama za novi djelokrug i način rada ovog radnog tijela kao odbora za europske poslove parlamenta zemlje članice EU. U tom smislu u pripremi je i zakonodavni okvir koji će urediti nove odnose Vlade i Sabora, a potrebno je provesti i niz administrativnih reformi radi jačanja tehničkih i ljudskih kapaciteta Hrvatskoga sabora. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Jožef Horvat naglasio je da je i ovaj susret prilika za izgradnju čvršćih prijateljskih odnosa dviju susjednih zemalja, istaknuvši pritom i stabilizacijsku ulogu Hrvatske i Slovenije u čitavoj regiji.

Predsjednik Odbora za europske poslove slovenskog parlamenta Roman Jakić podijelio je iskustva i informacije o načinu rada Odbora za europske poslove u Europskoj uniji. Sugovornici su se osvrnuli i na novu metodologiju rada te na novi zakonodavni okvir koji će se ubuduće primjenjivati na odnose Vlade i Sabora. O budućoj suradnji na zajedničkim projektima u EU govorio je i potpredsjednik Odbora za europske integracije Sabora Gordan Jandroković. Na sastanku je dogovoren i skori sljedeći susret Odbora za europske integracije i Odbora za europske poslove.

Autor: Služba za odnose s javnošću