Davor Ivo Stier primio rumunjskog državnog tajnika za europske poslove Victora Negrescua

Zagreb – Član Odbora za europske poslove Davor Ivo Stier primio je u ponedjeljak rumunjskog državnog tajnika za europske poslove Victora Negrescua. 

Osnovna tema razgovora bila je skorašnje predsjedanje Trija – Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije od siječnja 2019. do lipnja 2020. 

S tim u vezi Negrescu je detaljno izvijestio o pripremnim aktivnostima i osnovnim prioritetima predsjedanja. – U središtu programa rumunjskog predsjedanja bit će građani i njihova očekivanja, posebno u kontekstu kohezijske politike – smanjenju gospodarskih, socijalnih i teritorijalnih razlika između svih regija EU-a, ali i jačanje globalne konkurentnosti europskog gospodarstva, kazao je Negrescu. Uz to, naglasak će biti i na stvaranju Europe sigurnosti, proširenju Europske unije i stvaranju Europe istih vrijednosti.    

Stier je podržao jačanje suradnje s Rumunjskom u okviru Trija i općenito kroz usklađivanje stavova oko važnih zajedničkih pitanja vezanih u europske politike, ali i kroz daljnje jačanje bilateralne suradnje i suradnje u okviru inicijative Triju mora. 
 

Autor: Služba za medije