Domagoj Hajduković primio studente Međunarodnog Burch sveučilišta u Sarajevu

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u Hrvatskom saboru studente dodiplomskog i postdiplomskog studija na Odsjeku za međunarodne odnose i europske studije Međunarodnog Burch sveučilišta u Sarajevu.

Hajduković je studentima predstavio rad Hrvatskoga sabora i Odbora za europske poslove, a razgovaralo se i o usklađivanju vanjske politike država članica Europske unije, politici proširenja, kao i o ulozi nacionalnih parlamenata u EU-u. Predsjednik Odbora za europske poslove također je čestitao Bosni i Hercegovini na statusu države kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji, te je govorio o hrvatskom pretpristupnom procesu, istaknuvši važnost konsenzusa parlamentarnih stranaka o pristupanju EU-u kao glavnom hrvatskom strateškom cilju.

Studenti Međunarodnog Burch sveučilišta u Sarajevu borave tijekom ovoga tjedna u studijskom posjetu Zagrebu i Ljubljani, gdje će posjetiti nekoliko fakulteta, instituta i državnih institucija, a s ciljem upoznavanja s provedbom regionalnih i vanjskih politika u kontekstu članstva u Europskoj uniji. Uoči susreta s Domagojem Hajdukovićem,  u Saboru je održan i sastanak na razini stručne službe Odbora za europske poslove, Odbora za vanjsku politiku, Odbora za Hrvate izvan RH i Ureda za međunarodne i europske poslove.