Domagoj Ivan Milošević održao sastanak s izraelskim veleposlanikom Yosefom Amranijem

Zagreb - Zastupnik u Hrvatskom saboru Domagoj Ivan Milošević održao je sastanak s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yosefom Amranijem.

Sugovornici su uvodno razmijenili stajališta o bilateralnim odnosima Hrvatske i Izraela. Dvije zemlje njeguju prijateljske odnose i surađuju na mnogim područjima i različitim političkim razinama. Intenzivna suradnja se posebice manifestira na području znanosti i obrazovanja, suglasni su Milošević i Amrani.

Ekonomska suradnja ima značajan potencijal koji svakako treba iskoristiti. Velik je interes izraelskih investitora za ulaganja u Republici Hrvatskoj, istaknuo je veleposlanik Amrani. „Nove ideje, projekti i tehnologije svakako su dobrodošli, a tu možemo mnogu naučiti od Izraela“, zaključio je Milošević. Ekonomski forumi, kao važna podrška u pokretanju ovog područja suradnje, svakako su značajni, slažu se sugovornici.

U nastavku se razgovaralo o predstojećem referendumu za ulazak Hrvatske u Europsku uniju i njegovu mogućem ishodu. Bilo je riječi i o razvoju političke situacije na Bliskom istoku.

Autor: Služba za odnose s javnošću