Domagoj Ivan Milošević primio veleposlanicu Srbije Miru Nikolić

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević primio je u srijedu veleposlanicu Republike Srbije u Hrvatskoj Miru Nikolić.

Najavljena reforma Europske unije nakon Brexita, proces pristupanja Srbije europskim integracijama te daljnja suradnja saborskoga Odbora za europske poslove i Odbora za europske integracije Narodne skupštine Srbije bile su središnje teme razgovora predsjednika Odbora Miloševića i veleposlanice Nikolić.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji, ali i budućnosti  Europske unije, a posebno su se osvrnuli na moguće scenarije reforme EU-a koje je u nedavno objavljenoj Bijeloj knjizi predstavio predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker. - Srbiji su europske integracije vrlo važne i nadamo se da će pitanje proširenja na zemlje jugoistoka Europe ostati jedan od prioriteta EU-a, kazala je veleposlanica Nikolić.

Veleposlanica Nikolić je, govoreći o procesu pregovora Srbije i EU-a, naglasila kako je Srbija otvorila osam poglavlja te da se nada da će velik dio njih biti otvoren do kraja godine. Također je kazala kako prema posljednjim podatcima 49 posto stanovnika podržava ulazak Srbije u EU.

Milošević i Nikolić razgovarali su i o suradnji saborskoga Odbora za europske poslove i Odbora za europske integracije Narodne skupštine Srbije te predstojećem susretu članova dvaju odbora planiranom u prvoj polovini tekuće godine.

Autor: Služba za medije