Dragica Vranješ primila veleposlanika Španjolske u Hrvatskoj Alfonsa Dezcallara Mazarreda

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-španjolske međuparlamentarne skupine prijateljstva Dragica Vranješ sastala se u četvrtak s veleposlanikom Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Alfonsom Dezcallarom Mazarredom. 

Španjolski veleposlanik je u uvodnom dijelu zahvalio na prihvaćenom sastanku obzirom da je kratko vrijeme u Hrvatskoj. Naglasio je mogućnost budućih gospodarskih suradnji dviju država te spomenuo kako Španjolska kroz stečeno iskustvo korištenja europskih fondova nudi različitu suradnju na privlačenju europskih sredstava u području prometne infrastrukture i program „Pametni gradovi“. 

Također je naglasio i kako Španjolska ima  renomirane tvrtke na području izgradnje prometne infrastrukture. U nastavku je spomenuo kako je španjolska strana zainteresirana za suradnju s hrvatskim općinama i županijama o čemu je zastupnica Vranješ razgovarala i s ranijim veleposlanikom.

Voditeljica Skupine prijateljstva Vranješ naglasila je da se daljnja gospodarska suradnja dviju zemalja treba nastaviti. Navela je kako je u Hrvatskoj u tijeku najznačajniji projekt prometne infrastrukture u - izgradnja Pelješkog mosta te kako se očekuje i veći broj drugih strateških projekata prometne infrastrukture. 

Vranješ je rekla kako se odnosi dviju država na razini lokalne i regionalne samouprave mogu intenzivirati posebice kroz gospodarsku suradnju. U nastavku se razgovaralo o organizacijama civilnog društva i lokalnim akcijskim grupama koje djeluju i u Hrvatskoj i u Španjolskoj, vanjskoj politici te unutarnjem ustroju Hrvatske i Španjolske.