Dragovan i Đakić primili korejskog dužnosnika Chang Myoung-jina

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan i potpredsjednik Odbora Josip Đakić primili su u srijedu ministra Državne agencije za programe obrambenog opremanja Republike Koreje Chang Myoung-jina s izaslanstvom.

Uvodno su potvrđeni vrlo dobri bilateralni odnosi dviju prijateljskih zemalja na različitim područjima suradnje. U nastavku je predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan predstavio glavne nadležnosti Odbora, istaknuvši da vrlo usko surađuje s Ministarstvom obrane. - Svi strateški dokumenti i planovi Ministarstva raspravljaju se na Odboru za obranu te na plenarnoj sjednici Sabora, kazao je Dragovan. 

Ministar Državne agencije za programe obrambenog opremanja Republike Koreje Chang Myoung-jin govorio je o Državnoj agenciji na čijem je čelu, istaknuvši kako se ona bavi nabavom i proizvodnjom obrambene opreme. –Pod našom Agencijom nalaze se dvije podagencije: jedna se bavi razvojem i istraživanjem, a druga tehnologijom i kontrolom kvalitete sustava koji se proizvode. U okviru posjeta RH održali smo sastanak i s državnim tajnikom Ministarstva obrane gdje smo potpisali Memorandum o zajedničkoj vojno-tehničkoj suradnji te vjerujemo da će ovaj Memorandum unaprijediti odnose dviju zemalja na području obrane, kazao je Chang Myoung-jin.

Predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan izrazio je zadovoljstvo budućom suradnjom Republike Koreje i Hrvatske na planu obrane i vojne industrije.

Ekonomski odnosi dviju zemalja intenzivniji su u posljednje vrijeme, a Hrvatska je postala i vrlo poželjna turistička destinacija za korejske turiste, posebice u nekoliko posljednjih godina i unatoč značajnoj geografskoj udaljenosti, istaknuo je Chang Myoung-jin. Sugovornici se slažu da će i skoro otvaranje hrvatskog diplomatskog predstavništva u Republici Koreji produbiti prijateljske odnose dviju zemalja.

Autor: Služba za medije