Dragutin Pukleš razgovarao s potpredsjednikom Odbora za vanjsku politiku kineskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Dragutin Pukleš primio je u službeni posjet potpredsjednika Odbora za vanjske poslove Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Wanga Yingfana.

U uvodnom dijelu sastanka Dragutin Pukleš izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim bilateralnim odnosima dviju zemalja, a istaknuo je parlamentarnu suradnju kao važan korak pri održavanju suradnje na gospodarskom planu. Nakon predstavljanja Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu, Dragutin Pukleš upoznao je goste sa dužnostima i obvezama odbora. 

Potpredsjednik Odbora za vanjske poslove Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Wang Yingfan istaknuo je kako će razmjena iskustava dvaju odbora biti konstruktivna, te će doprinijeti održavanju tradicionalno prijateljskih odnosa dvaju parlamenata. 

Razgovaralo se i o brojnosti parlamentaraca Svekineskog narodnog kongresa. Wang Yingfan kazao je kako Svekineski narodni kongres ima 175 stalnih zastupnika koji sačinjavaju stalne odbore. Tema razgovora bila je i procedura predlaganja zakona, te brojnost predloženih zakona za ovu godinu o kojima će raspravljati Odbor za gospodarstvo i financije Svekineskog narodnog kongresa. 

U zaključnom dijelu, Wang Yingfan istaknuvši važnost gospodarske suradnje dviju zemalja, ukazao je i na pozitivan razvoj hrvatskog turizma, te dodao kako još uvijek postoji prostor za unapređenje suradnje na području kulture i znanosti.