Državna izaslanstva odala počast žrtvama Vukovara 1991.

Vukovar - U spomen na ubijene, poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi 1991. na Vukovar, podno Središnjeg spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, vijence su povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i obilježavanja 20. godišnjice vukovarske tragedije položila i svijeće zapalila državna i druga izaslanstva. 

Počast stradalim i nestalim braniteljima i civilima, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće, odao je predsjednik Republike Ivo Josipović, izaslanstvo Hrvatskog sabora koje je predvodio predsjednik Luka Bebić te Vlade koje je predvodila predsjednica Jadranka Kosor.

Predsjednik Sabora Luka Bebić novinarima je rekao kako za Vukovar nikad nije moguće previše učiniti. Prema njegovim riječima, tromjesečnim herojskim otporom 1991. branitelji Vukovara pružili su priliku da se Hrvatska bolje organizira u otporu agresoru.

Vijence su položila i svijeće zapalila i izaslanstva Oružanih snaga, Ravnateljstva policije, 204. vukovarske brigade čiji su pripadnici sudjelovali u obrani Vukovara 1991. tijekom koje je ubijeno, poginulo te nestalo oko 900 pripadnika te postrojbe, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, izaslanstva gradova Vukovara, Zagreba i Dubrovnika te Vukovarsko-srijemske županije i svih ostalih hrvatskih županija. Na grobove branitelja i civila do sada pokopanih na tom groblju položene su ruže. Molitvu za žrtve Vukovara u Domovinskom ratu molio je nadbiskup đakovački i osječki i predsjednik HBK mons. Marin Srakić.

Autor: Hina