Ermina Lekaj Prljaskaj primila izaslanstvo albanske Državne agencije za dijasporu

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko - albanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ermina Lekaj Prljaskaj primila je u četvrtak izaslanstvo Državne agencije za dijasporu Republike Albanije predvođeno Etlevom Kondi, izvršnom direktoricom agencije.

Tema sastanka bila je upoznavanje s radom i aktivnostima Državne agencije za dijasporu Republike Albanije. Ova institucija, prema svom organizacijskom profilu i položaju u državnom ustrojstvu Republike Albanije, ima analognu funkciju onoj koju Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske ima u Hrvatskoj. 

Izvršna direktorica Etleva Kondi je detaljno prezentirala dosadašnji rad Agencije te posebno istaknula konkretne kulturne programe koji promiču očuvanje albanske nacionalne baštine - jezika, običaja i folklorne tradicije.

Saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj je članove izaslanstva upoznala s položajem i ulogom predstavnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, a posebno se referirala na svoj dosadašnji rad na planu zaštite kolektivnih prava i očuvanja posebnog identiteta albanske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.