Ermina Lekaj Prljaskaj primila izaslanstvo Politehničkog sveučilišta u Tirani

Zagreb – Voditeljica saborske Hrvatsko-albanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ermina Lekaj Prljaskaj primila je u srijedu izaslanstvo Politehničkog sveučilišta u Tirani, koje boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. 

Izaslanstvo Politehničkog sveučilišta u Tirani, na čelu s rektorom prof. Andreom Maliqarijem, izvijestilo je zastupnicu Lekaj Prljaskaj o potpisanom Sporazumu o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i Politehničkog sveučilišta u Tirani te aktivnostima i projektima koji će se poduzimati temeljem tog Sporazuma. Lekaj Prljaskaj izrazila je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom smatrajući ga temeljem za široki spektar mogućnosti suradnje, te je ponudila osobni angažman i potporu oko realizacije predstavljenih projekata, a koji su ocijenjeni izuzetno značajnima za oba sveučilišta i obje zemlje. Kao najzanimljiviji projekt istaknuto je osnivanje katedre albanologije u Zagrebu te kroatistike u Tirani.

Uz rektora Politehničkog sveučilišta u Tirani prof. Andreu Maliqarija, sastanku su prisustvovali i prorektor Politehničkog sveučilišta u Tirani prof. Akli Fundo, dekan Strojarskog fakulteta u Tirani prof. Jorgaq Kaçani, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Tirani prof. Orion Zavalani te voditelj odjela za proizvodnju i upravljanje Politehničkog sveučilišta u Tirani Ilo Bodi.
 

Autor: Hrvatsko-albanska međuparlamentarna skupina prijateljstva