Ermina Lekaj Prljaskaj primila veleposlanicu Kosova Shkëndije Geci-Sherifi

Zagreb – Zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj primila je u Hrvatskom saboru na njen zahtjev veleposlanicu Kosova Shkëndije Geci-Sherifi.

Tijekom razgovora istaknuti su dobri odnosi dviju država ali i potreba za daljnjim razvojem, posebice gospodarske suradnje. 

Zastupnica Lekaj Prljaskaj upoznala je veleposlanicu sa inicijativom za osnivanjem Hrvatsko-kosovske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru. Naglašena je potreba za daljnjom promocijom albanske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj kao poveznice između dviju država. U tom kontekstu bilo je riječi i o položaju hrvatske nacionalne manjine u Republici Kosovo čiji pripadnici uživaju punu potporu državnih institucija.

Veleposlanica Geci-Sherifi zamolila je zastupnicu Lekaj Prljaskaj za pomoć u komunikaciji sa Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske radi suradnje u procesu uključenja Republike Kosovo u europske integracije.
 

Autor: Klub zastupnika Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti i zastupnika nacionalnih manjina Ermine Lekaj Prljaskaj i Vladimira Bileka